Рецепт сала в розсолі - ідеальна закуска на кожен день у воєнний час

У воєнний час українці віддають перевагу простій та поживній їжі. Сало – один із продуктів, який не дасть померти з голоду, особливо якщо поєднувати його з іншими інгредієнтами. Для того щоб сало довше зберігалося, його потрібно замаринувати. Ми розповімо, як нашвидкуруч приготувати смачну закуску, яка у воєнний час стане незамінною.

Рецепт сала в розсолі - ідеальна закуска на кожен день у воєнний час - today.ua

Багато хто, можливо, вже готував сало в розсолі, а для когось цей рецепт стане новинкою.

Рецепт сала в розсолі

Інгредієнти:

На 6 літрових банок потрібно:

  • сало – 4 кг;
  • вода - 2 літри;
  • сіль - 400 гр;
  • лавровий лист;
  • часник;
  • перець горошком.

Починаємо з приготування маринаду. Ставимо на плиту посуд із водою, додаємо сіль, доводимо до кипіння.

Сало для маринування краще брати з м'ясним прошарком. Нарізаємо його на тоненькі скибочки, або на кубики.

Закладаємо сало щільно у банки. У кожну банку кладемо по кілька зубчиків часнику, кілька горошин чорного перцю і по одному лавровому листку. Заливаємо сало в банці гарячим маринадом. Накриваємо банки металевими кришками та стерилізуємо їх на плиті. Закочуємо банки із салом кришками, даємо охолонути, потім перевертаємо банки і ставимо їх на зберігання в холодне місце.

Раніше повідомлялося, які ситні та прості страви можна приготувати з тушонки.

ДЖЕРЕЛОfakty.ua