Котлети - найпопулярніша м'ясна страва, яку кожна господиня готує за своїм рецептом. Хтось додає в фарш різноманітні овочі, хтось віддає перевагу класичним котлетам, але головне, що більшість додає до фаршу яйця. Виявляється, цей інгредієнт можна замінити іншими складовими. Якими саме, ми вам розповімо.
Яйця додаються у фарш для того, щоб котлети не розвалювалися під час смаження. Для цього можна використовувати й інші інгредієнти.
Деякі господині додають у фарш невелику кількість тертого сиру. З цим продуктом котлети не тільки не розваляться, але і придбають цікавий присмак. Додавати сир рекомендується, зокрема, в курячі котлетки. Замість сиру можна використовувати і творог. Коли готуєте фарш, просто змішайте м'ясо з сиром й іншими інгредієнтами для котлет. На 1 кг курячого фаршу візьміть 0,5 кг сиру. Цибулю в такі котлети додавати не обов'язково, а ось часник бажано.
Для скріплення котлет можна взяти невелику картоплю. Подрібніть її за допомогою терки, позбудьтеся від надлишку рідини і сміливо змішуйте з іншими інгредієнтами.
У рецепті котлет може бути і борошно. Додайте максимум пару ложок, щоб котлети не розвалилися, але якщо борошна буде більше, то фарш вийде занадто жорстким.
Альтернативою яєць в котлетах може бути картопляний крохмаль, манка, або варений рис. При додаванні цих інгредієнтів в котлети яйця точно не потрібні.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачні рибні котлети без борошна нашвидкуруч.