Today.ua

Рецепт соковитих котлет без додавання яєць: як приготувати фарш, який не розвалюється

Котлети - найпопулярніша м'ясна страва, яку кожна господиня готує за своїм рецептом. Хтось додає в фарш різноманітні овочі, хтось віддає перевагу класичним котлетам, але головне, що більшість додає до фаршу яйця. Виявляється, цей інгредієнт можна замінити іншими складовими. Якими саме, ми вам розповімо.

Яйця додаються у фарш для того, щоб котлети не розвалювалися під час смаження. Для цього можна використовувати й інші інгредієнти.

Деякі господині додають у фарш невелику кількість тертого сиру. З цим продуктом котлети не тільки не розваляться, але і придбають цікавий присмак. Додавати сир рекомендується, зокрема, в курячі котлетки. Замість сиру можна використовувати і творог. Коли готуєте фарш, просто змішайте м'ясо з сиром й іншими інгредієнтами для котлет. На 1 кг курячого фаршу візьміть 0,5 кг сиру. Цибулю в такі котлети додавати не обов'язково, а ось часник бажано. При додаванні до фаршу білого хліба, як робили ще наші бабусі, від яєць можна відмовитися. У більшості випадків страва і так не розвалиться при приготуванні, а яйця - це скоріше буде звичка в даному рецепті, ніж необхідність.

Для скріплення котлет можна взяти невелику картоплю. Подрібніть її за допомогою терки, позбудьтеся від надлишку рідини і сміливо змішуйте з іншими інгредієнтами.

У рецепті котлет може бути і борошно. Додайте максимум пару ложок, щоб котлети не розвалилися, але якщо борошна буде більше, то фарш вийде занадто жорстким.

Альтернативою яєць в котлетах може бути картопляний крохмаль, манка, або варений рис. При додаванні цих інгредієнтів в котлети яйця точно не потрібні.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачні рибні котлети без борошна нашвидкуруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ