Найпопулярніша страва на сніданок, полуденок або вечерю - омлет. Якщо приготувати його по-англійськи, то задоволення і користь подвояться. Знадобиться всього кілька хвилин вільного часу, свіжі яйця та вершкове масло.
Омлет по-англійськи з вершковим смаком
Інгредієнти:
- 4 курячих яйця
- 30 г вершкового масла
- 2 щіпки солі
Спосіб приготування:
Вбийте яйця в глибоку миску, посипте сіллю і збийте виделкою або вінчиком до однорідності і утворення легкої піни. Залиште яєчну суміш відстоятися хвилин 10 - 15. Тоді під час смаження не буде виділятися волога, а сам омлет вийде більш ніжним, повітряним і соковитим. Після відстоювання яєчна маса поміняє колір, це нормально.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вершкове масло наріжте дрібними шматочками, перекладіть в миску з яйцями і перемішайте, щоб шматочки рівномірно розподілилися по всій масі. Сковороду розігрійте на плиті, змастіть шматочком вершкового масла або рафінованим соняшниковою олією, вилийте яєчно-масляну суміш.
Смажте омлет по-англійськи на середньому вогні, помішуючи дерев'яною або силіконової лопаткою, до напівготовності. Коли верх яєчної маси буде ще вологим, зніміть сковороду з вогню і щільно закрийте кришкою. Через пару хвилин страва буде готовою.
Розкладіть омлет по тарілках, посипте зеленню, спеціями або подрібненою зеленою цибулею.
Смачного!
Обов'язково приготуйте в літній період смачні і ароматні рулетики з кабачка і крабових паличок. Рецепт закуски дуже простий.