Ароматне сало зі спеціями по-українськи: рецепт найсмачнішої та найкориснішої закуски

Автор: Шевченко Лилия

Дієтологи рекомендують їсти сире солоне сало, оскільки саме в такому вигляді продукт дуже корисний для здоров'я та безпечний для фігури. Пропонуємо вам рецепт ароматного сала зі спеціями по-українськи.

Ароматне сало зі спеціями по-українськи: рецепт найсмачнішої та найкориснішої закуски - today.ua

Сало по-українськи зі спеціями

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжого свинячого сала
  • 200 г великої солі
  • 2 головки часнику
  • 2 ч. л. меленої паприки
  • 8 лаврового листя
  • 0,5 ч. л. меленого перцю чилі
  • 0,5 ч. л. кмина
  • 2 ч. л. майорана
  • 20 горошин чорного перцю
  • 8 горошин запашного перцю
  • 0,5 ч. л. чабера

Спосіб приготування:

Шматок сала зачистіть ножем з усіх боків і протріть серветкою, зробіть довгі надрізи у вигляді сітки по всій поверхні сала завглибшки близько сантиметра. Ароматне сало зі спеціями по-українськи: рецепт найсмачнішої та найкориснішої закуски Часник наріжте тонкими пластинками, змішайте з подрібненим лавровим листям. Заповніть бічні надрізи на салі сумішшю часнику та лаврового листа. Прянощі подрібніть у блендері на порошок і ретельно перемішайте. Обробіть сало ароматними спеціями з усіх боків. Далі необхідно натерти сало великою кам'яною сіллю.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Перекладіть сало в поліетиленовий пакет, намагайтеся, щоб ароматна "шубка" не обсипалася. Зав'яжіть краї та поставте в холодильник. Через тиждень ножем видаліть спеції та сіль із поверхні сала, оберніть шматок папером і зберігайте на нижній полиці в холодильнику близько місяця або до півроку в морозилці.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте квашену капусту без оцту. Рецепт дуже простий і швидкий, салат готовий через три дні.

Головне