Дієтологи рекомендують їсти сире солоне сало, оскільки саме в такому вигляді продукт дуже корисний для здоров'я та безпечний для фігури. Пропонуємо вам рецепт ароматного сала зі спеціями по-українськи.
Сало по-українськи зі спеціями
Інгредієнти:
- 1 кг свіжого свинячого сала
- 200 г великої солі
- 2 головки часнику
- 2 ч. л. меленої паприки
- 8 лаврового листя
- 0,5 ч. л. меленого перцю чилі
- 0,5 ч. л. кмина
- 2 ч. л. майорана
- 20 горошин чорного перцю
- 8 горошин запашного перцю
- 0,5 ч. л. чабера
Спосіб приготування:
Шматок сала зачистіть ножем з усіх боків і протріть серветкою, зробіть довгі надрізи у вигляді сітки по всій поверхні сала завглибшки близько сантиметра. Часник наріжте тонкими пластинками, змішайте з подрібненим лавровим листям. Заповніть бічні надрізи на салі сумішшю часнику та лаврового листа. Прянощі подрібніть у блендері на порошок і ретельно перемішайте. Обробіть сало ароматними спеціями з усіх боків. Далі необхідно натерти сало великою кам'яною сіллю.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Перекладіть сало в поліетиленовий пакет, намагайтеся, щоб ароматна "шубка" не обсипалася. Зав'яжіть краї та поставте в холодильник. Через тиждень ножем видаліть спеції та сіль із поверхні сала, оберніть шматок папером і зберігайте на нижній полиці в холодильнику близько місяця або до півроку в морозилці.
Смачного!
Приготуйте квашену капусту без оцту. Рецепт дуже простий і швидкий, салат готовий через три дні.