Today.ua

Ароматні і хрусткі круасани з полуницею: швидкий рецепт літнього сніданку

Зараз сезон полуниці, з якої можна приготувати величезну кількість страв. Пропонуємо порадувати себе хрусткими ароматними круасанами. Їх можна швидко зробити на сніданок, використовуючи готове тісто.

Щоб приготувати круасани з полуницею, вам знадобляться упаковка листкового тіста (1-2 листи), 10 ягід полуниці, один жовток, цукор та цукрова пудра. Тісто потрібно заздалегідь викласти із холодильника, щоб воно при кімнатній температурі розморозилося перед приготуванням.

Відокремте жовток від білка, ягоди очистіть від хвостиків-плодоніжок і розріжте на дві або чотири частини.

Візьміть листок листкового тіста, розділіть його на три частини, кожну з яких розріжте по діагоналі. Вийде шість частин трикутної форми.

Викладайте полуницю на кожен трикутник тіста і присипте цукром. Загортайте тісто від широкої частини до вузької. Важливо щоб начинка залишилася всередині, а не вилізла назовні. Тепер надайте круасану форму півмісяця.

Готові круасани з полуницею потрібно викласти на лист і змастити жовтком. Зручно використовувати силіконовий пензлик.

Випікайте вироби 15-30 хвилин за температури 180 градусів. Перед подачею присипте цукровою пудрою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати гаспачо з полуницею за рецептом Володимира Ярославського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ