Бограч по закарпатськи: смачний рецепт від Євгена Клопотенко

Традиційні супи та борщі набридли і вже не знаєте, що подати на обід? Спробуйте приготувати пікантний бограч по-закарпатськи. Страва угорської кухні дуже ситна і відмінно смакує. Відомий кулінар Євген Клопотенко презентував свій рецепт.

Бограч по закарпатськи: смачний рецепт від Євгена Клопотенко  - today.ua

Бограч у перекладі означає "казан" - він виходить дуже смачним, коли готується на відкритому вогні. Головна ідея страви - у поєднанні різних видів овочів та м'яса з копченою паприкою та червоним перцем. Гостренький, ситний і ароматний - на якийсь час можна забути про дієту заради такої смакоти!

Вам знадобляться:

  • 800 г яловичини;
  • 50 г сала;
  • 500 г картоплі;
  • 2 помідори;
  • 2 солодкі перці різного кольору;
  • 2 цибулини;
  • 10 г перцю чилі;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • сіль та перець за смаком.

Бограч по-закарпатськи готується так: потрібно нарізати сало невеликим кубиком, перекласти в сковорідку та обсмажити. Відправте до нього нарізане великими шматками м'ясо, яке потрібно обсмажити до золотистої скоринки.

Картоплю краще взяти молодою або нарізати її великими шматками і додайте до м'яса. Помідори та солодкий перець потрібно подрібнити великими кубиками.

Цибулину розріжте на 4-6 великих частин. Перець чилі наріжте слайсами та перекладіть у жаровню. Тепер до овочів потрібно додати паприку – копчена додасть страві цікавого смакового нюансу.

Бограч по закарпатськи: смачний рецепт від Євгена Клопотенко Залийте овочі з м'ясом гарячою водою, посоліть і поперчіть. Страву потрібно варити на невеликому вогні – до готовності картоплі.

Бограч закарпатськи готується в духовці під кришкою 1,5 години при температурі 180 градусів. Подавайте зі сметаною та зеленню. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати традиційний борщ ідеально червоного, а не помаранчевого кольору.

ДЖЕРЕЛОklopotenko.com