Замість того, щоб три години стояти біля плити у спекотний день, обливаючись потім, а потім падати без сил на диван, краще приготувати той же улюблений український червоний борщ, тільки без варіння. Для цього вам знадобляться буряковий фреш, квас та запечені овочі – все максимально легко та швидко.
Борщ без варіння з квасу та бурякового фрешу
Мангольд продається практично в кожному супермаркеті, але його можна замінити на мікс салату або на будь-яку іншу зелень, яку ви любите.
Складові:
- Сирий буряк – 2 великі штуки
- Варений або запечений буряк – 2 штуки
- Варена або запечена в мундирі картопля – 2 штуки
- Хлібний квас – 1 склянка
- Щавель – 1 пучок
- Солодка гірчиця (на порцію) – 1 ч. л.
- Мангольд або мікс салату – 80 г
- Сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
- Сирий буряк миємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і видавлюємо сік - повинна вийти приблизно склянка бурякового фрешу.
- Склянку квасу з'єднуємо з буряковим фрешем, додаємо трохи солі.
- Відварений або запечений буряк очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Те ж саме робимо з відвареною або запеченою картоплею. Перекладаємо нарізані овочі у велику миску, в якій будемо зберігати страву.
- Зелень добре промиваємо і висушуємо. Крупно ріжемо і додаємо до овочів. Солимо і перчимо.
- При подачі кожному в тарілку додаємо по 1 чайній ложці солодкої гірчиці, додаємо картоплю, буряк, зелень та заливаємо буряковим фрешем з квасом.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати легку страву на вечерю без шкоди для фігури – простий рецепт із зеленню, полуницею та сиром.