Today.ua

Борщ без варіння з квасу та бурякового фрешу - швидкий та смачний рецепт першої страви

Замість того, щоб три години стояти біля плити у спекотний день, обливаючись потім, а потім падати без сил на диван, краще приготувати той же улюблений український червоний борщ, тільки без варіння. Для цього вам знадобляться буряковий фреш, квас та запечені овочі – все максимально легко та швидко.

Борщ без варіння з квасу та бурякового фрешу

Мангольд продається практично в кожному супермаркеті, але його можна замінити на мікс салату або на будь-яку іншу зелень, яку ви любите.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Сирий буряк миємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і видавлюємо сік - повинна вийти приблизно склянка бурякового фрешу.
  2. Склянку квасу з'єднуємо з буряковим фрешем, додаємо трохи солі.
  3. Відварений або запечений буряк очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Те ж саме робимо з відвареною або запеченою картоплею. Перекладаємо нарізані овочі у велику миску, в якій будемо зберігати страву.
  4. Зелень добре промиваємо і висушуємо. Крупно ріжемо і додаємо до овочів. Солимо і перчимо.
  5. При подачі кожному в тарілку додаємо по 1 чайній ложці солодкої гірчиці, додаємо картоплю, буряк, зелень та заливаємо буряковим фрешем з квасом.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати легку страву на вечерю без шкоди для фігури – простий рецепт із зеленню, полуницею та сиром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ