Борщ з “вушками“ з секретним інгредієнтом: рецепт найсмачнішої літньої страви до обіду

Автор: Шевченко Лилия

У періоди літньої спеки потрібно готувати страви, які дають відчуття насичення, але не обтяжують шлунок. Пісний борщ з "вушками" з секретним інгредієнтом - це чудова заміна окрошці, блюдо охолоджує в спеку і радує відмінним смаком.

Борщ з “вушками“ з секретним інгредієнтом: рецепт найсмачнішої літньої страви до обіду - today.ua

Пісний борщ з "вушками" на буряковому квасі

Для борщу:

  • 2 л води
  • 0,5 качана білокачанної капусти
  • 4 картоплі
  • 1 стакан томатного соку
  • 0,25 кореня селери
  • 1 буряк
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2-3 зубчики часнику
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 0,5 стручки червоного солодкого перцю
  • 2 лаврові листки
  • 3 горошини запашного перцю
  • сіль і перець за смаком

Для квасу:

  • 500 г буряка
  • 200 г цукру
  • вода

Для "вушок":

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • 150 г борошна
  • 75 г води
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • дрібка солі

Спосіб приготування: Борщ з “вушками“ з секретним інгредієнтом: рецепт найсмачнішої літньої страви до обіду 1. Для початку потрібно зробити квас, очищений від шкірки і нарізаний кубиками буряк складіть в банку на 2/3 об'єму. Засипте цукор і залийте водою, щоб вона покрила вміст банки на 5 см. Накрийте горлечко ємності марлею і залиште в теплому місці на кілька днів. Готовий квас процідіть, зберігайте в холодильнику.

2. Замісіть тісто з борошна, води, солі і рослинної олії. Залиште під рушником на півгодини, потім сформуйте невеликі "вушка". Для цього скачайте з тіста тонку ковбаску, наріжте її шматочками. Кожен шматочок тіста розімніть в коржик, з одного боку защіпніть, щоб вийшла подоба вушка поросяти.

3. Займемося борщем. Буряк розріжте навпіл, разом з коренем селери, однією цибулиною і морквою складіть в каструлю. Додайте спеції, часник і зваріть овочевий бульйон. Процідіть, овочі і спеції можна викинути.

4. У киплячий бульйон опустіть нарізану картоплю, через 10 хвилин всипте капусту. На соняшниковій олії обсмажте подрібнений солодкий перець, залийте томатним соком, тушкуйте до стану пюре, а потім перекладіть в бульйон з картоплею і капустою.

5. Додайте до овочів "вушка", коли вони спливуть, влийте холодний буряковий квас, приправте спеціями за смаком.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

З квасу також можна приготувати відмінний маринад для м'яса. Рецепт шашлику, який виручить в літню пору.

Головне