У періоди літньої спеки потрібно готувати страви, які дають відчуття насичення, але не обтяжують шлунок. Пісний борщ з "вушками" з секретним інгредієнтом - це чудова заміна окрошці, блюдо охолоджує в спеку і радує відмінним смаком.
Пісний борщ з "вушками" на буряковому квасі
Для борщу:
- 2 л води
- 0,5 качана білокачанної капусти
- 4 картоплі
- 1 стакан томатного соку
- 0,25 кореня селери
- 1 буряк
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2-3 зубчики часнику
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 0,5 стручки червоного солодкого перцю
- 2 лаврові листки
- 3 горошини запашного перцю
- сіль і перець за смаком
Для квасу:
- 500 г буряка
- 200 г цукру
- вода
Для "вушок":
- 150 г борошна
- 75 г води
- 1 ст. л. соняшникової олії
- дрібка солі
Спосіб приготування:
2. Замісіть тісто з борошна, води, солі і рослинної олії. Залиште під рушником на півгодини, потім сформуйте невеликі "вушка". Для цього скачайте з тіста тонку ковбаску, наріжте її шматочками. Кожен шматочок тіста розімніть в коржик, з одного боку защіпніть, щоб вийшла подоба вушка поросяти.
3. Займемося борщем. Буряк розріжте навпіл, разом з коренем селери, однією цибулиною і морквою складіть в каструлю. Додайте спеції, часник і зваріть овочевий бульйон. Процідіть, овочі і спеції можна викинути.
4. У киплячий бульйон опустіть нарізану картоплю, через 10 хвилин всипте капусту. На соняшниковій олії обсмажте подрібнений солодкий перець, залийте томатним соком, тушкуйте до стану пюре, а потім перекладіть в бульйон з картоплею і капустою.
5. Додайте до овочів "вушка", коли вони спливуть, влийте холодний буряковий квас, приправте спеціями за смаком.
Смачного!
З квасу також можна приготувати відмінний маринад для м'яса. Рецепт шашлику, який виручить в літню пору.