В Україні спостерігається різкий стрибок цін на інгредієнти до найпопулярнішої страви. Борщ у нашій країні з початку війни подорожчав на сім відсотків.
Вартість 4-літрової каструлі червоного борщу в середньому коштуватиме 113 гривень. Про це повідомив УНІАН із посиланням на прес-службу сервісу доставки продуктів zakaz.ua.
Аналітики проаналізували ситуацію із цінами у київських супермаркетах. Вони помітили суттєве зростання вартості продуктів, що входять до складу національної страви.
Відзначено, що майже всі інгредієнти зросли у ціні. Максимально - на 35% - подорожчала рафінована олія. Середня вартість пляшки становить 55 гривень. Ціна томатної пасти зросла на 30% – до 41 гривні. Картопля зросла в ціні на 24%, а цибуля та морква – на 20%.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Експерти спостерігають мінімальне зростання вартості м'яса (на 8%). При цьому йдеться про найдорожчий інгредієнт, що значно вплинув на загальну вартість борщу.
"Без м'яса страва коштує приблизно 50 грн. До того ж, ця ціна не суттєво відрізняється від довоєнної - у лютому пісний борщ коштував 47,2 грн", - пояснили фахівці.
Нагадаємо, як потрібно готувати борщ, щоб досягти ідеального червоного кольору.