Пакетовані чаї дуже популярні в Україні, але важливо знати, з чого виробляють даний вид продукції. У деяких країнах сировину, з якого українці заварюють чай, заборонено законом.
Чай в пакетиках не такий безневинний, як може здатися на перший погляд. Насправді, пакетують в більшості випадків відходи чайного виробництва, а саме пил, який залишається після обробки листя. В Індії та Китаї це сміття просто викидають, але недобросовісні виробники чаю його купують за низькою ціною, змішують з барвниками, ароматизаторами, небезпечними для здоров'я добавками і загортають в красиву упаковку ...
Безумовно, іноді зустрічається пакетований чай непоганої якості, але дуже рідко. Щоб перевірити, опустіть один пакетик в стакан з холодною водою, якщо рідина забарвилася, значить, заварку, а точніше пил, підфарбували коричневим барвником. Якісний чай заварюється тільки дуже гарячою водою.
Також ви можете опустити часточку лимона в напій з пакетованого чаю, якщо колір рідини залишився насиченим, значить, ви п'єте коктейль з барвників. Якісний натуральний чай після додавання лимона швидко посвітлішає.
Ще один важливий момент: термін придатності чаю. Якщо після випитого напою на стінках чашки осів темний наліт, значить, заварка давно прострочена. Викиньте його, навіть якщо на упаковці написано, що продукт свіжий. В такому чаї міститься небезпечна речовина афлатоксин, яка дуже небезпечна для здоров'я.
Термін придатності чайної заварки - не більше 3 років. Невелика плівка, яка утворюється на поверхні напою після заварювання, - це ознака, що заварка свіжа. Якщо ніякої плівки немає, то чаю більше двох років.
Нагадаємо, раніше медики розповіли, чи варто пити розчинну каву. Чим може бути небезпечний популярний напій.