Кава з молоком – класичний спосіб приготування найпопулярнішого ранкового напою. Якщо хочеться, щоб чашка ароматної кави набула дещо інших смакових якостей і стала кориснішою для здоров'я, молоко можна замінити іншими продуктами та напоями.
Одна з найкращих альтернатив молоку в каві – вершки. Чим жирнішими будуть вершки, які ви додасте в каву, тим м'якше і приємніше вийде смак, але і калорій, відповідно, побільшає.
Дуже смачною заміною молока в каві може стати вершковий пломбір або ванільне морозиво без глазурі та добавок. Зваріть каву, розлийте по чашках трохи більше половини, розкладіть морозиво і одразу подавайте до столу.
Якщо ви дбаєте про своє здоров'я та фігуру, то коров'яче молоко краще замінити рослинним. Наприклад, дуже смачним виходить ранковий напій з додаванням кокосового молока, яке містить багато корисних речовин.
Рисове молоко солодкуватий на смак, тому цукор у каві додавати не доведеться. Соєве молоко має присмак бобів, тому його рекомендують додавати тільки в напій, який був зварений з ароматних сортів кави. Соєве молоко чудово збивається в щільну апетитну піну.
Дізнайтеся також, як відрізнити натуральну каву від фальсифікату, з якої зварити смачний ароматний напій точно не вийде.