Вершкове масло - це продукт, який фальсифікують найчастіше. Але навіть у натуральної олії є маса протипоказань. З цієї причини рекомендується знати, чим замінити вершкове масло в раціоні.
Сучасні виробники нерідко порушують вимоги ГОСТу при виготовленні вершкового масла, в результаті продукт, який потрапляє на столи українських громадян, містить трансжири, добавки невідомого походження і навіть антибіотики.
Чим можна замінити вершкове масло в меню, щоб організм отримував необхідні мікроелементи і вітаміни, але був захищений від можливого негативного впливу фальсифікату?
Харчова кокосова олія
Для смаження та випічки слід використовувати очищену кокосову олію, а для додавання в десерти, салати та напої – неочищену, в ній більше корисних речовин.
Топлене масло
Для тих, хто не переносить лактозу, підійде топлене масло, в ньому не міститься молочного білка. Продукт дозволяє підтримувати здоровий рівень інсуліну, проте повністю протипоказаний пацієнтам із захворюваннями шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи.
Мигдальне масло
У період епідемій грипу та застуд медики рекомендують ввести в раціон масло мигдалю. Продукт зміцнить імунітет, полегшить симптоми ГРВІ, нормалізує холестерин, покращує мозкову діяльність та допомагає при проблемах у роботі ШКТ.
Дізнайтеся також про найпростіші способи відрізнити якісне вершкове масло від підробки в домашніх умовах.