Багато господинь готують червоний борщ з додаванням томатної пасти та столового оцту, але це груба помилка, яка спотворює смак готової страви та знижує її корисні властивості. Фахівці додають до борщу зовсім інші секретні інгредієнти.
Червоний борщ із секретним інгредієнтом
Інгредієнти:
- 2 л води
- 2 картоплі
- 1 середній буряк
- 1 морква
- 1 ріпчаста цибулина
- 5 маринованих помідорів (замість томатної пасти)
- 2 ст. л. томатної аджики
- 50 г чорносливу
- 150 г капусти
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 1 ч. л. цукру
- 2 часточки часнику
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
Буряк у шкірці запікайте в духовці до готовності, очистіть і натріть на тертці. Цибулю та моркву наріжте тонкою соломкою.
Обсмажте на олії спочатку цибулю, потім всипте моркву і хвилин через 7-8 буряк. Додайте аджику та цукор. Гасіть всі разом 5 хвилин.
Чорнослив дрібно наріжте, мариновані томати натріть на тертці. Перекладіть у каструлю до овочів. Приправте сіллю та меленим чорним перцем до смаку. Коли борщ буде готовий, всипте подрібнений часник.
Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Дайте страві настоятися протягом півгодини та можна подавати до столу.
Смачного!
Дізнайтеся також, навіщо в червоний борщ рекомендують додавати вершкове масло і як це правильно робити.