Урізноманітнити новорічний або різдвяний стіл можна за допомогою великої кількості закусок. Зі звичайних курячих яєць можна приготувати кілька страв, які будуть не тільки смачними, але і дуже апетитними.
Пиріг з яйцями та зеленою цибулею
Інгредієнти:
- 400 мл кефіру
- 280 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 2 сирі яйця
- 5 варених яєць
- 1 ч. л. розпушувача
- Сіль та прянощі за смаком
- 1 пучок зеленої цибулі
Спосіб приготування:
У глибокій мисці збийте міксером злегка підігрітий кефір з сирими яйцями, сіллю, всипте борошно, що просіює, з розпушувачем. Влийте розтоплене вершкове масло. Перемішайте до однорідності.
Вилийте у форму для запікання половину тіста, розподіліть начинку з яєць із цибулею та покрийте залишками тіста. Випікайте до готовності у духовці.
Фаршировані яйця з шинкою
Інгредієнти:
- 5 зварених круто яєць
- 1 маринований огірок
- 100 г шинки
- 2 ст. л. майонезу
- 1 ч. л. куркуми
- Кріп та спеції за смаком
Спосіб приготування:
яйця розрізати вздовж, жовтки видалити і натерти на тертці. До тертих жовток додайте дрібно нарізану шинку, огірок, всипте куркуму та майонез. Перемішайте та наповніть отриманою начинкою половинки яєць. Прикрасьте зеленню кропу.
Яйця по-шотландськи
Інгредієнти:
- 4 варені яйця
- 300 г яловичого фаршу
- 60 мл червоного сухого вина
- 2 сирі жовтки для панірування
- 1 ст. л. борошна
- 1 ст. л. панірувальних сухарів
- 0,5 л рафінованої олії
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
М'ясний фарш змішайте зі спеціями до смаку, влийте вино. Ретельно вимішайте масу до однорідності, розділіть на чотири частини. З кожної частини фаршу сформуйте коржик, покладіть ціле яйце і скріпіть краї. Прокатайте в руках так, щоб яйце опинилося в рівномірній оболонці з м'яса.
Збийте жовтки з сіллю та перцем, занурте м'ясні заготовки, потім запануйте з усіх боків у сухарях. Смажте у фритюрі до готовності м'яса.
Закуска "Санта-Клауси"
Інгредієнти:
- 4 варені яйця
- 100 г плавленого сиру
- 50 г твердого сиру
- 1 часточка часнику
- 2 червоні болгарські перці
- Майонез та спеції
Спосіб приготування:
Шапку Санта Клауса виріжте з болгарського перцю у вигляді трикутника, бороду намалюйте за допомогою майонезу, ніс – з маленького шматочка болгарського перцю, а очі – з чорного перцю горошком.
Смачного!
Приготуйте також смачні салати на Новий рік із трьох інгредієнтів. Рецепти простих та швидких закусок для святкового столу.