Котлети - одна з найпопулярніших, але і найскладніших в приготуванні м'ясних страв. Всі існуючі рецепти котлет прості і нехитрі, проте в них не вказані головні секрети, тому результат часто не радує господарок.
Уникайте помилок в приготуванні фаршу, тоді ваші котлети вийдуть соковитими і ніжними, смачними і ароматними.
Занадто багато хліба
Якщо фарш вийшов занадто рідким, і з нього не виходить сформувати котлети, то просто поставте його на кілька годин в холодильник. Деякі господині додають в рідкий фарш більше хліба, чим псують котлети.
Навіть якщо фарш вийшов щільним і еластичним, то з нього все одно не варто відразу ж формувати і смажити котлети. Поставте миску з м'ясним фаршем в холодильник на годину-дві, тоді блюдо вийде смачнішим.
Неправильна термічна обробка
Довго смажити котлети не можна, інакше волокна м'яса будуть стискуватися і страва втратить соковитість. Обсмажуйте котлети на розігрітій сковороді по дві хвилини з кожного боку, потім накрийте кришкою і смажте ще п'ять хвилин на мінімальному вогні.
Тушкування в соусі
Доведення до готовності котлет в соусі - хороший варіант, проте не варто тушкувати довше чотирьох-п'яти хвилин. В іншому випадку, котлети втратять багато вологи і стануть жорсткішими.
Перегрів на другий день
Розігрівати котлети на другий день потрібно до теплого стану і найкраще в сметанному або томатному соусі. При перегрів вироби стануть жорсткими і втратять ніжний та приємний смак.
Дізнайтеся також головну помилку при приготуванні червоного борщу, яка псує смак страви і робить її занадто жирною.