Today.ua

Чотири секрети приготування ідеальної італійської піци: тісто, соус та вибір сиру

Італійська піца вважається еталонною, з чим, звичайно ж, можуть посперечатися американці з їхнім сиром, що тягнеться, або українці, які люблять, щоб тісто було товстим і додають у страву немислимі продукти – від картоплі до капусти. Але якщо говорити про класичну піцу, то для її приготування є спеціальні техніки. Ми вирішили розкрити секрет приготування відомої страви.

Чотири секрети приготування ідеальної італійської піци

Тісто для італійської піци

...має бути тонким з хрусткою скоринкою. Домашня піца навпаки зазвичай відрізняється дуже щільним та товстим тістом.

Італійські піцайоло використовують два види борошна: вищого гатунку та грубого помелу. Розкочують вони його дуже тонко – у серединці тісто має бути лише кілька міліметрів, а з обох боків не більше двох сантиметрів.

Соус для італійської піци

…зазвичай роблять зі свіжих томатів і додають базилік. Тісто має бути щедро просочене соусом, щоб піца вийшла соковитою.

Сир для італійської піци

Удома ми зазвичай беремо звичайнісінький сир у найближчому магазині. Але це невірно. Для піци італійці зазвичай використовують моцареллу, яку викладають цілими кульками, риккоту або пармезан, що подрібнюють або нарізають на тонкі пластинки. Також італійські піцайоло нерідко використовують козячий сир.

Секрет приготування італійської піци

Оригінальна італійська піца готується в дров'яній печі, але не кожен вдома має таку розкіш. Але приготувати смачну страву все одно можна. Важливо - добре прогріти духовку, а піцу запікати в чавунній формі або сковороді.

Пропонуємо вам також спробувати млинці з картоплі із секретною начинкою: рецепт смачної та ситної страви, яку оцінять навіть гурмани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ