Баклажани – корисний та популярний овоч у багатьох країнах світу. Їх готують усіма можливими способами і навіть їдять сирими. Однак іноді баклажани мають виражений гіркуватий присмак, який може вплинути на смак усієї страви. Проте є чотири способи, як уникнути цієї проблеми.
Чотири способи прибрати гіркоту з баклажанів
Вся гіркота міститься в шкірці баклажана, тому овоч можна просто очистити, і проблема вирішиться.
У такому разі при видаленні шкірки будуть втрачені корисні мікроелементи та вітаміни, які необхідні організму. Тоді є й інші способи:
Нарізаємо баклажани та замочуємо на пів години у підсоленій воді (1 літр води 1 ст. л. солі), придавивши чимось важким, наприклад, блюдцем. Через 30 хвилин промиваємо баклажани під проточною водою і готуємо далі за рецептом. Розрізаємо баклажан навпіл і присипаємо м'якоть сіллю - залишаємо на 20 хвилин. Після закінчення часу промиваємо овоч під проточною водою і приступаємо до приготування.
Популярні зараз
Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ
Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину
Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії
Якщо через баклажани гірчить вже готове блюдо, вирішити цю проблему можна за допомогою спецій або гострого соусу.
Нагадаємо, ми розповідали, як приготувати їжу без газу та світла – 5 простих рецептів для дорослих та дітей.