Найчастіше картопляне пюре готують із додаванням теплого молока. Однак не всі люблять коров'яче молоко, а деяким воно протипоказане за медичними показаннями. Крім того, в період релігійного посту теж потрібно готувати смачну та корисну їжу. Приготуйте картопляне пюре без молока із секретним інгредієнтом, який дозволить отримати ідеальний смак улюбленого гарніру.
Картопляне пюре без молока
Інгредієнти:
- 0,8 кг картоплі
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 лавровий лист
- 3 горошини чорного перцю
- 2 запашні перці горошком
- 1 ст. л. кукурудзяної олії
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Очистіть картоплю від шкірки, ретельно вимийте і наріжте великими шматочками. Складіть підготовлену картоплю в каструлю, додайте цілу очищену від лушпиння цибулину. Залийте водою так, щоб вона не повністю покривала скибочки коренеплодів.
Поставте каструлю з овочами на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть протягом півгодини під трохи відкритою кришкою. Обережно опустіть у воду лавровий лист, додайте чорний і запашний перець, сіль.
Товкачем перетворіть картоплю в пюре, поступово доливаючи відвар і олію, доведіть до потрібної консистенції.
За бажання, в пюре можна додати шматочку вершкового масла та 2-3 столові ложки свіжої сметани. Але це не обов'язково, цибуля, яку ви додавали в каструлю при варінні, зробить картопля ароматною, ніжною і дуже смачною.
Смачного!
Дізнайтесь також, як приготувати картопляне пюре в мікрохвильовій печі. Страва готується дуже швидко, не доведеться навіть чистити картоплю.