Today.ua

Що додати в картопляне пюре замість молока, щоб страва вийшла смачною та ароматною

Найчастіше картопляне пюре готують із додаванням теплого молока. Однак не всі люблять коров'яче молоко, а деяким воно протипоказане за медичними показаннями. Крім того, в період релігійного посту теж потрібно готувати смачну та корисну їжу. Приготуйте картопляне пюре без молока із секретним інгредієнтом, який дозволить отримати ідеальний смак улюбленого гарніру.

Картопляне пюре без молока

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Очистіть картоплю від шкірки, ретельно вимийте і наріжте великими шматочками. Складіть підготовлену картоплю в каструлю, додайте цілу очищену від лушпиння цибулину. Залийте водою так, щоб вона не повністю покривала скибочки коренеплодів.

Поставте каструлю з овочами на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть протягом півгодини під трохи відкритою кришкою. Обережно опустіть у воду лавровий лист, додайте чорний і запашний перець, сіль.

Коли картопля буде повністю готова, витягніть з каструлі цибулину та спеції, вони більше не знадобиться. Відвар перелийте в окрему ємність.

Товкачем перетворіть картоплю в пюре, поступово доливаючи відвар і олію, доведіть до потрібної консистенції.

За бажання, в пюре можна додати шматочку вершкового масла та 2-3 столові ложки свіжої сметани. Але це не обов'язково, цибуля, яку ви додавали в каструлю при варінні, зробить картопля ароматною, ніжною і дуже смачною.

Смачного!

Дізнайтесь також, як приготувати картопляне пюре в мікрохвильовій печі. Страва готується дуже швидко, не доведеться навіть чистити картоплю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ