Пишний омлет - одна з найпопулярніших страв на сніданок. На жаль, нерідко під час приготування яєчна маса піднімається і стає повітряною, але потім осідає. Щоб страва залишалася пишною та апетитною, слід знати головні секрети її приготування.
1. Готувати омлет необхідно у духовці. Запечена страва зберігає пористість та пишність за рахунок рівномірного пропікання з усіх боків. Також можна вилити збиту яєчну масу на сковороду, накрити кришкою і нудити на мінімальному вогні до готовності.
2. Омлет не осяде, якщо в процесі приготування збити білок у пишну та стійку піну. Потім необхідно акуратно ввести жовтки, трохи крохмалю або борошна, сіль та спеції.
3. Приготувати пишний омлет без борошна також дуже просто. Головне, дотримуватися принципу 50х50 - кількість молока та яєць має бути однаковим. Чим більше рідини, тим більша ймовірність, що готове блюдо осяде. 4. Смажте омлет на сковороді з товстим дном і стінками, найкраще підходить масивний чавунний посуд з кришкою. У такій сковороді омлет пропечеться з усіх боків і точно не осяде після остигання. Відчиняти кришку не можна до закінчення приготування.
Популярні зараз
В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат
У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень
Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій
Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину
5. Шар яєчної маси для омлету має бути не менше трьох сантиметрів. Кількість начинки (овочі, сир, м'ясо, ковбасні вироби) має перевищувати 50% кількості яєць.
Приготуйте також смачний і ситний омлет у мікрохвильовій печі за пару хвилин. Простий рецепт сніданку для всієї родини.