Today.ua

Що додати в омлет, щоб він не осів: п'ять секретів приготування найсмачнішого сніданку

Пишний омлет - одна з найпопулярніших страв на сніданок. На жаль, нерідко під час приготування яєчна маса піднімається і стає повітряною, але потім осідає. Щоб страва залишалася пишною та апетитною, слід знати головні секрети її приготування.

1. Готувати омлет необхідно у духовці. Запечена страва зберігає пористість та пишність за рахунок рівномірного пропікання з усіх боків. Також можна вилити збиту яєчну масу на сковороду, накрити кришкою і нудити на мінімальному вогні до готовності.

2. Омлет не осяде, якщо в процесі приготування збити білок у пишну та стійку піну. Потім необхідно акуратно ввести жовтки, трохи крохмалю або борошна, сіль та спеції.

3. Приготувати пишний омлет без борошна також дуже просто. Головне, дотримуватися принципу 50х50 - кількість молока та яєць має бути однаковим. Чим більше рідини, тим більша ймовірність, що готове блюдо осяде. 4. Смажте омлет на сковороді з товстим дном і стінками, найкраще підходить масивний чавунний посуд з кришкою. У такій сковороді омлет пропечеться з усіх боків і точно не осяде після остигання. Відчиняти кришку не можна до закінчення приготування.

5. Шар яєчної маси для омлету має бути не менше трьох сантиметрів. Кількість начинки (овочі, сир, м'ясо, ковбасні вироби) має перевищувати 50% кількості яєць.

Приготуйте також смачний і ситний омлет у мікрохвильовій печі за пару хвилин. Простий рецепт сніданку для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ