Солодкий болгарський перець жовтого, червоного і зеленого кольорів дуже корисний для організму людини. Якщо включити цей чудо-овоч в щоденне меню, то відразу ж почнуться позитивні зміни.
Свіжий і печений болгарський перець дуже корисний для мозку. При регулярному вживанні в їжу даного овоча поліпшується пам'ять, активізується функціонування клітин головного мозку. Це дуже важливо як для молодих, так і літніх людей.
Болгарський перець - унікальне джерело вітаміну С, якого в цьому овочі більше, ніж в деяких видах цитрусових. Завдяки цьому овоч сприяє підвищенню імунітету і загальної опірності організму до патогенних мікробів і вірусів.
У свіжій м'якоті перцю багато кверцетину, який покращує роботу серцево-судинної системи і нормалізує кров'яний тиск. Болгарський перець сприяє розрідженню крові, захищає від утворення тромбів в судинах.
Величезна кількість антиоксидантів робить солодкий перець відмінним профілактичним продуктом, який перешкоджає розвитку ракових клітин.
У перці міститься мало калорій, але при цьому він стимулює метаболізм. Ці властивості дозволяють йому зайняти гідне місце серед жиросжигающих продуктів харчування.
Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви будете їсти кавуни кожен день.