У сезон дозрівання ягід і фруктів люди намагаються купувати їх якомога частіше, щоб запастися на весь рік вітамінами та мікроелементами. Черешня дуже корисна для здоров'я, включивши цю ягоду в свій раціон, людина відразу відчує зміни.
Мозок починає працювати активніше, поліпшується пам'ять. Вчені виявили в м'якоті черешні антоціан, це з'єднання, яке необхідно для нормального функціонування клітин мозку.
Активізується метаболізм. Вживаючи в їжу черешню кожен день, можна не тільки зміцнити здоров'я, а й схуднути. У ягодах багато вітаміну В і клітковини.
Проходять набряки. У черешні міститься багато калію, про нестачу якого сигналізує поява набряклості.
Захист від онкології. Черешня - джерело більш 100 антиоксидантів, які уповільнюють процеси старіння і служать профілактикою розвитку ракових пухлин.
На шкірі зникають вугрі і зморшки. Ретинол і антиоксиданти сприяють виведенню шлаків з організму і підсилюють регенерацію в шкірних покривах.
За даними медиків, в день для отримання користі можна з'їдати близько 200 г черешні (1 склянка ягід). Найкорисніше черешню їсти в першій половині дня.
Включати черешню в раціон небезпечно людям, що страждають на цукровий діабет і алергікам. З обережністю і в мінімальних кількостях можуть їсти черешню вагітні жінки і матері-годувальниці мами. Дуже важливо обговорити доцільність включення черешні в меню з лікарем!
Нагадаємо, раніше медики назвали категорії людей, яким категорично протипоказано їсти черешню.