Сезон дозрівання динь в Україні вже почався. На прилавках магазинів з'явилися соковиті і ароматні плоди. М'якоть дині дуже корисна для здоров'я людини і може творити чудеса зцілення.
Диня зміцнює імунітет, оскільки містить дуже багато вітаміну С. Всього 100 г динної м'якоті покриє третину добової норми аскорбінової кислоти.
Диня сприяє нормалізації гостроти зору і покращує стан шкіри, завдяки високому вмісту вітаміну А. Якщо їсти диню кожен день, то організм людини насичується цінними антиоксидантами, які запобігають розвитку онкології і уповільнюють процеси старіння.
Фолієва кислота активізує роботу мозку і покращує пам'ять. У солодкої м'якоті міститься близько 90 відсотків води, яка насичує клітини організму цілющою вологою.
Як відомо, зневоднення вкрай небезпечно для серцево-судинної системи та інших органів в людському організмі.
Диня хоч і солодкий фрукт, але вона містить дуже мало калорій і корисна при схудненню. Якщо їсти диню кожен день, то вам не захочеться шкідливих солодощів, зайві кілограми будуть йти без стресового напруги.
Включати диню в щоденне меню не варто людям з цукровим діабетом, хворобами шлунково-кишкового тракту, годуючим мамам і маленьким дітям.
Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви будете їсти кавун кожен день.