Today.ua

Що зміниться в організмі, якщо їсти груші щодня

Безліч сортів груш дозріває саме восени. Соковиті і хрусткі фрукти таять в собі величезну кількість корисних речовин. У народній медицині грушу називали "фруктом від 100 недуг". Спробуємо розібратися, що почне відбуватися з організмом, якщо з'їдати по парі груш щодня.

У США вчені провели дослідження, в якому взяли участь сорок жінок і чоловіків. Учасників поділили на дві групи, виявилося, що добровольці з групи, в меню якої додали груші, за 12 тижнів схудли на кілька кілограмів. На думку вчених, груші прискорюють метаболізм, в цьому і криється їх ефективність у зниженні ваги.

Крім того, якщо з'їдати по дві груші середнього розміру щодня, то поліпшується робота шлунково-кишкового тракту. Тверді сорти груш містять велику кількість поліфенолів і харчових волокон, які стимулюють роботу кишечника.

Регулярне вживання груш значно знижує ризик розвитку діабету 2 типу у людей всіх вікових груп. Цей факт доведений в ході масштабного дослідження, яке було проведено в США. Груші допомагають боротися з оксидативного стресу, очищаючи організм від токсинів і вільних радикалів. Але для цього обов'язково потрібно їсти фрукти зі шкіркою.

Груші в раціоні зміцнюють імунітет, допомагають організму уникнути проникнення хвороботворних мікроорганізмів.

Груші можуть мати протипоказання для пацієнтів з деякими захворюваннями, тому перед включенням їх в меню слід проконсультуватися у лікаря. Крім того, груші не можна їсти на голодний шлунок.

Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви будете їсти виноград щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ