Today.ua

Що зміниться в організмі, якщо їсти варений або запечений гарбуз щодня

Гарбуз – один із найбільш недооцінених овочів. Цей осінній суперфуд містить безліч рідкісних і дуже цінних мікроелементів, які дарують людині здоров'я, зцілення від безлічі недуг і піднімають настрій.

Найкраще м'якоть гарбуза засвоюється у запеченому чи вареному вигляді. Дуже корисно їсти приготовані в духовці часточки гарбуза або гарбузову кашу щодня. Гарбуз багатий на вітаміни A, C, E B1, B2, B6, B12, також у ній міститься багато калію, магнію і заліза. Медики рекомендують додавати гарбуз у перші, другі страви, у випічку та десерти цілий рік, щоб зміцнити імунітет та захистити організм від хвороб.

Регулярне вживання гарбуза - це найкраща профілактика цукрового діабету. М'якуш овочів має високий глікемічний індекс, але при цьому він має низьке глікемічне навантаження. Рівень глюкози у крові підвищується повільно.

Магній сприяє профілактиці та лікуванню гіпертонії. Гарбуз у меню призводить до поступової нормалізації артеріального тиску. Дефіцит магнію провокує проблеми зі сном, якщо є гарбуз щодня, то можна буде забути про безсоння. Гарбуз щодня рекомендують їсти пацієнтам, які страждають на хвороби серцево-судинної системи. Продукт чистить судини, виводить з організму токсини, шлаки та "шкідливий" холестерин. Вітамін Е уповільнює процеси старіння в організмі.

Гарбуз корисний у періоди епідемій респіраторних захворювань. У м'якоті містяться речовини, які зміцнюють імунітет і дозволяють організму швидше впоратися з інфекцією. У м'якоті гарбуза міститься бета-каротин, який покращує зір.

Дізнайтеся також, що зміниться в організмі, якщо почати додавати насіння льону в їжу щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ