Кабачки - це доступні низькокалорійні, гіпоалергенні і багаті вітамінами овочі. Їх можна додавати в салати, рагу, супи і запіканки. Медики рекомендують в період сезону дозрівання кабачків включати їх в щоденне меню.
Якщо ви будете їсти кабачки щодня, то організм почне втрачати зайву вагу. У 100 грамах продукту міститься всього 24 ккал, при цьому з кабачка можна приготувати безліч страв і урізноманітнити дієтичне меню.
Кабачки містять велику кількість вітамінів і мінералів: вітаміни В1, В2, B9, вітамін С, нікотинову кислоту, вітаміни A і E, залізо, магній, цинк, каротиноїди, лютеїн, калій.
Кабачки підвищують рівень тестостерону в організмі чоловіків, оскільки містять багато заліза. Вчені довели, що при вживанні в їжу страв з кабачків збільшується рухливість сперматозоїдів. Довгастий зелений овоч - потужний чоловічий афродизіак, підсилює потенцію.
Нормалізується робота серцево-судинної системи у тих, хто любить їсти кабачки в салатах і запіканках. Овоч багатий на магній і калій, які дозволяють запобігти розвитку багатьох кардіозахворювань.
У шкірці кабачка міститься величезна кількість клітковини. Дана речовина розбухає в шлунково-кишковому тракті людини і створює відчуття ситості. Додатково поліпшується перистальтика кишечника.
При включенні кабачків до щоденного меню прискорюється обмін речовин, загальмовуються процеси старіння, зникає целюліт, а шкіра стає гладкою і шовковистою.
У кабачка дуже мало протипоказань, однак дуже важливо проконсультуватися з лікарем, якщо є будь-які розлади травної системи!
Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви почнете їсти болгарський перець щодня.