У сезон дозрівання ягід багато людей задаються питанням про те, чи можна їсти полуницю коженого дня, і до чого це призведе. Полуниця - це справжнє джерело корисних речовин, але є цілий ряд протипоказань.
Полуниця - дуже смачна ягода, яка при правильному вживанні в їжу дозволить заповнити в організмі запаси вітамінів групи В, Е і А. У кожній ягідці унікальним чином поєднуються аскорбінова і фолієва кислота, залізо і марганець, калій і магній. Щоб отримати користь, необхідно в сезон щодня з'їдати невелику жменю свіжої полуниці. Зловживання ягодою може призвести до тяжких алергічних реакцій.
Полуниця - це природний афродизіак, в дрібних насінні міститься цинк, який позитивно впливає на статеві гормони.
Ягоди багаті клітковиною, яка покращує травлення і допомагає позбавитися від зайвої ваги.
Профілактика хвороб - в полуниці багато антиоксидантів, які уповільнюють процеси старіння, захищають від розвитку онкології, атеросклерозу і серцево-судинних недуг.
Калій і флавоноїди захищають від безлічі хвороб очей, тому дуже важливо їсти свіжу полуницю в період її масового дозрівання.
Полуниця має ряд протипоказань, тому перед включенням ягоди в раціон обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.
Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви будете їсти шпинат кожного дня. Чим корисний листовий овоч?