Листовий овоч - шпинат настільки корисний для здоров'я людини, що його рекомендують їсти кожного деня, особливо в сезон дозрівання рослини у відкритому грунті.
Дуже важливо вживати в їжу шпинат до тих пір, поки на кущах не з'явиться насіннєва волоть, після цього листя овоча втрачає свою цілющу силу. Медики рекомендують щодня з'їдати невелику жменю листя шпинату, додаючи овоч в салати, супи і рагу.
1. Якщо їсти шпинат щодня, то дуже скоро почне поліпшуватися зір, оскільки в листовому овочі містяться лютеїн і зеаксантин. Ці потужні антиоксиданти - найкраща профілактика катаракти.
2. Дослідження вчених з Університету Раша в Чикаго показало, що любителі шпинату рідко страждають від деменції. Шпинат покращує роботу мозку.
3. Шпинат в щоденному раціоні допомагає захиститися від інсульту, завдяки високому вмісту калію.
4. Шпинат нормалізує роботу кишечника, контролює рівень цукру в крові, сприяє зниженню маси тіла.
6. Каротиноїди, яких багато в листі шпинату, сприяють профілактиці раку молочної залози, легень, шлунка, шкіри, горла, ротової порожнини.
Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви почнете їсти черешню кожен день.