Любителям ковбасних виробів слід знати, що при щоденному вживанні в їжу сосисок, копчених або варених ковбас, в організмі почнуть відбуватися стрімкі зміни.
Більшість українців вживають в їжу ковбасу щодня, це один з найпоширеніших інгредієнтів для бутербродів на сніданок, для перекусу під час роботи в офісі або вдома біля телевізора. Однак лікарі закликають позбутися небезпечної звички часто є ковбасні вироби.
Експерти ВООЗ прирівнюють ступінь шкоди для організму від частого вживання в їжу ковбаси з курінням і алкоголізмом. Щоденне вживання ковбаси провокує розвиток величезної кількості важких захворювань. Найчастіші з них - це цукровий діабет, гіпертонія, ішемія, ожиріння, атеросклероз і онкологія.
Любителі ковбаси часто страждають від проблем в роботі серцево-судинної системи. Від речовин, які містяться в ковбасних виробах, порушується функціонування нирок.
Дієтологи закликають згадати, що ковбаса - це делікатес, яка повинна з'являтися на обідньому столі тільки у свята. Але навіть тоді не можна зловживати, пари скибочок дорогий і якісної ковбаси буде досить, щоб насолодитися смаком і не завдати шкоди своєму здоров'ю.
Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви будете їсти диню кожен день протягом усього сезону дозрівання баштанних.