В Україні стартував сезон дозрівання ожини. Корисну ягоду варто включити в раціон, оскільки вона багата цінними мікроелементами і вітамінами.
Медики рекомендують щодня з'їдати по жмені ожини, щоб наситити організм найціннішими мікроелементами: фолієвою кислотою, тіаміном, альфа-токоферолом, рибофлавіном, ніацином. Також ожина багата вітаміном С, амінокислотами, харчовими волокнами, кальцієм і калієм, залізом і магнієм, фосфором і цинком.
Якщо в сезон щодня з'їдати по жмені свіжих ягід ожини, то покращиться робота мозку. Це відмінна профілактика старечого недоумства. Розчинна і нерозчинна клітковина в ожині покращує функціонування органів травлення.
Ожина корисна для серця, флавоноїди значно знижують ризик розвитку різних серцево-судинних захворювань. Ягода ефективна при боротьбі з раком легенів, товстої кишки і стравоходу.
Ожина допомагає схуднути і покращує зовнішній вигляд. Якщо їсти ягоди щодня, то шкіра почне сяяти чистотою і свіжістю зсередини, разгладятся зморшки.
Ожина дуже корисна для підтримки здоров'я очей і поліпшення гостроти зору.
Дізнайтеся також, що зміниться в організмі, якщо їсти чорницю кожен день. Чим корисна популярна літня ягода?