Домашнє морозиво набагато смачніше, корисніше і дешевше покупного. Для створення кількох порцій літніх холодних ласощів знадобиться лише трохи фруктів, згущене молоко та блендер.
Шоколадно-бананове морозиво
Інгредієнти:
- 2 стиглих банана
- 4 ст. л. згущеного молока
- 2 ст. л. какао
Складіть нарізані шматочками банани в чашу блендера, додайте згущене молоко і какао. Збийте до однорідності. Відправте в морозивницю або в морозилку (в цьому випадку потрібно кожні 30 хвилин збивати масу міксером на слабких оборотах. Повторюйте 4-5 разів). Готове морозиво розкладіть по креманках і відразу подавайте до столу.
Плодово-ягідне морозиво
Інгредієнти:
- 1 яблуко
- 100 г полуниці або малини
- 100 г чорної смородини (чорниці, лохини, шовковиці)
- 2 абрикоса (персика)
- 5-6 ст. л. згущеного молока
Очистіть яблуко від насіння і шкірки, наріжте великими кубиками, перекладіть в пластиковий судок. Додайте до яблук порізаний часточками абрикос, очищені від чашолистків ягоди. Накрийте ємність кришкою і поставте в морозилку на пару годин. Час від часу струшуйте судок з фруктами, щоб вони не склеїлися в процесі заморозки.
Дістаньте ємність з фруктово-ягідної сумішшю з морозильної камери, залиште відтавати на хвилин 10-15. Потім перекладіть в чашу подрібнювача. Додайте згущене молоко. Пюруйте до однорідності.
На цьому етапі плодово-ягідне морозиво можна розкласти по креманках і подавати до столу. Масу, що лишилась, розподіліть по формах, вставте палички і поставте заморожуватися.
Смачного!
Приготуйте також дуже смачне морозиво з полуниці і вершків. Рецепт дуже простий і доступний.