Якийсь час були дуже популярні бульйонні кубики "Галина Бланка" (буль-буль). Однак у їхньому складі було багато підсилювачів смаку та шкідливих речовин. Тому пропонуємо приготувати їх самостійно вдома, що значно прискорити подальше приготування супу. Одного бульйонного кубика вистачить на два літри води.
Yellow bouillon cube in a spoon close up
Домашні курячі бульйонні кубики з овочами без консервантів та шкідливих добавок
Складові:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- 1 куряче філе
- 2 цибулі
- 200 г кореня селери
- 4 моркви
- 3-4 зубчики часнику
- 50 г петрушки
- 1 ст. л. рослинної олії
- 100 мл води
- 2,5 ст. л. солі
- 1 ч. л. куркуми
Спосіб приготування:
- Курячі грудки нарізаємо кубиками.
- Середніми кубиками нарізаємо корінь селери, цибулю та моркву.
- Подрібнюємо петрушку та дрібно нарізаємо часник.
- Обсмажуємо цибулю пару хвилин, додаємо до неї м'ясо і обсмажуємо 5-7 хвилин до напівготовності курки.
- Додаємо моркву, селеру та моркву – обсмажуємо пару хвилин.
- Заливаємо водою, гасимо 15-20 хвилин. Вимикаємо конфорку, додаємо часник, накриваємо кришкою і томимо 20 секунд.
- Додаємо спеції, зелень. Даємо охолонути і перебиваємо у блендері.
- Розливаємо по формах або пакети для льоду. Заморожуємо. Після застигання кожен кубик можна окремо скласти по пакетикам або загорнути у харчовий папір.
Нагадаємо, ми розповіли, коли класти в борщ капусту, щоб страва вийшла смачною та корисною.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal