Today.ua

Домашня ковбаса до Великодня: бюджетний рецепт м'ясної закуски на святковий стіл

Великдень – вважається найважливішим та шанованим святом у Християнстві. Цього дня прийнято накривати святковий стіл та запрошувати до будинку гостей. Приготуйте до Великодня домашню ковбасу із різних видів м'яса. Рецепт бюджетної закуски стане у нагоді кожній господині.

Домашня ковбаса з курки та яловичини

Складові:

Спосіб приготування:

Обріжте м'ясо з курячих стегон, близько 100 г м'якоті відкладіть убік, решту маси пропустіть через м'ясорубку і пюрируйте блендером до однорідності. Відкладене м'ясо стегна, разом із яловичиною та курячим філе наріжте гострим ножем дрібними кубиками. Змішайте нарізане шматочками куряче м'ясо з перемеленим фаршем, приправте сіллю, цукром, сушеним часником і мускатним горіхом. Також можна додати ароматні сушені трави, мелений чорний перець та інші приправи. Всипте крохмаль і ретельно перемішайте. Розділіть м'ясну масу на дві частини, кожну викладіть на харчову плівку або розрізаний уздовж рукава для запікання.

Сформуйте тугу ковбаску та зафіксуйте нитками. За допомогою зубочистки зробіть кілька проколів в обох заготовках, викладіть на лист і запікайте в духовці до готовності при 200 градусах близько 40 хвилин.

Смачного!

Приготуйте також на Великдень мариновані гриби. Рецепт смачної закуски із печериць за півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ