Піца - універсальна страва, яка підійде на сніданок, обід або вечерю, нею можна пригостити гостей на свято або взяти з собою на пікнік. Візьміть на замітку простий рецепт дуже смачної домашньої піци на тонкому тісті і з дуже смачною начинкою.
Піца на тонкому тісті за 30 хвилин
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 яйце
- 60 мл води
- 165 г борошна
- 1 ст. л. оливкової олії
- 0,5 ч. л. солі
Для начинки:
- 120 г бекону
- 50 г печериць
- 1 помідор
- 120 г твердого сиру
- 150 г шинки
- 1 ч. л. оливкової олії
Для соусу:
- 60 мл томатної пасти
- 45 мл води
- 1 часточка часнику
- 1 ст. л. оливкової олії
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. цукру
- 0,5 ч. л. базиліка
У просіяне борошно влийте теплу воду та збите виделкою яйце, додайте оливкову олію і сіль. Замісіть еластичне тісто.
Для соусу наріжте часник тонкими пластинками, обсмажте на розігрітій оливковій олії. Видаліть часник зі сковороди, а в ароматну олію перекладіть томатну пасту, злегка обсмажте і додайте спеції. Варіть п'ять хвилин, до загусання.
Розкачайте тісто в тонкий корж і перекладіть на змащене деко. Сформуйте бортики. Змастіть тісто оливковою олією, полийте томатним соусом. Розподіліть тонко нарізану шинку і бекон, гриби та кружечки помідорів. Полийте соусом і посипте тертим сиром. Випікайте 15-20 хвилин при 200 градусах Цельсія в духовці.
Смачного!
Обов'язково приготуйте до піци дивно смачний грузинський салат з овочів з горіховою заправкою. Рецептом поділилися грузинські кулінари.