Домашня томатна паста готується дуже просто і не потребує великих витрат. Зате взимку у вас завжди буде під рукою смачна і корисна добавка для приготування, борщів, супів, других страв та соусів.
Домашня томатна паста
Інгредієнти на 1,5 л готової пасти:
- 5 кг помідорів
- 5 великих стручків болгарського перцю
- 1 ст. л. цукру
- 0.5 ст. л. солі
- 1/3 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. меленої паприки
Спосіб приготування:
Томати і очищений від плодоніжки перець пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою. Перекладіть овочеву масу в каструлю з товстим дном і поставте на плиту варитися.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Коли маса почне кипіти, злегка занурте в неї сито, воно тут же заповниться соком. Цю рідину слід за допомогою кружки або ополоника перелити в окрему ємність. В цілому, необхідно вичерпати близько 3,5 л соку. Варіть томатну пасту ще хвилин 20. Додайте в каструлю з овочевою масою спеції, збийте все разом за допомогою погружного блендера. Варіть ще 10 хвилин. Готову томатну пасту можна розкласти гарячою по банкам і закатати.
Також можна розкласти масу по силіконовим формочках, дочекатися остигання і заморозити. Далі перекладіть замерзлі фігурки в пакет і зберігайте в морозилці. Ще один спосіб зберігання домашнього томатної пасти: холодну масу розлийте по маленьких пакетиках для заморозки.
Смачного!
Приготуйте також на зиму смачні та хрусткі мариновані огірки по-болгарськи. Рецепт дуже простий і швидкий.