Домашня тушонка з курки: бюджетний рецепт м'ясної заготівлі з тривалим терміном придатності

Автор: Шевченко Лилия

З курячого м'яса можна приготувати ніжну та дуже смачну тушонку. М'ясні заготівлі підійдуть і як самостійна страва, і для приготування борщів, супів, плову тощо.

Домашня тушонка з курки: бюджетний рецепт м'ясної заготівлі з тривалим терміном придатності - today.ua

Домашня тушонка з курки у духовці

Інгредієнти:

  • 1 тушка курки (близько 2 кг)
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 3-4 лаврові листи
  • 2 ч. л. кухонної солі
  • 6-8 чорного перцю горошком

Спосіб приготування:

Курячу тушку обробіть на невеликі порційні шматки. Складіть у миску. Цибулю натріть на тертці або пюрируйте блендером. Додайте до м'яса цибулеве пюре, сіль із розрахунку 1 ч. л. на один кг м'яса, можна приправити улюбленими прянощами.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Ретельно перемішайте. Підготуйте скляні скляні банки (0,5 л). На дно розкладіть горошини перцю та лаврові листи. Потім заповніть ємності шматочками курячого м'яса. Домашня тушонка з курки: бюджетний рецепт м'ясної заготівлі з тривалим терміном придатності Кожну банку накрийте металевою кришкою (не герметично), встановіть на лист і відправте в холодну духовку. Увімкніть температуру 110 градусів, прогрівайте близько 30-40 хвилин. Далі температуру нагрівання слід збільшити до 180 градусів. Готуйте курячу тушонку протягом 2,5 годин.

Гарячі банки герметично закупоріть за допомогою закаточного ключа, переверніть кришками вниз і укутайте теплою ковдрою. Коли тушковане місце повністю охолоне, перемістіть на зберігання в прохолодне місце. Термін придатності м'ясних заготовок – до 8 місяців.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Дізнайтеся також, як приготувати хліб на сковороді. Простий рецепт випічки без яєць та духовки.

Головне