Домашня тушонка з курки: бюджетний рецепт м'ясної заготівлі з тривалим терміном придатності

Автор: Шевченко Лилия

З курячого м'яса можна приготувати ніжну та дуже смачну тушонку. М'ясні заготівлі підійдуть і як самостійна страва, і для приготування борщів, супів, плову тощо.

Домашня тушонка з курки: бюджетний рецепт м'ясної заготівлі з тривалим терміном придатності - today.ua

Домашня тушонка з курки у духовці

Інгредієнти:

  • 1 тушка курки (близько 2 кг)
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 3-4 лаврові листи
  • 2 ч. л. кухонної солі
  • 6-8 чорного перцю горошком

Спосіб приготування:

Курячу тушку обробіть на невеликі порційні шматки. Складіть у миску. Цибулю натріть на тертці або пюрируйте блендером. Додайте до м'яса цибулеве пюре, сіль із розрахунку 1 ч. л. на один кг м'яса, можна приправити улюбленими прянощами.

Популярні зараз

Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною

Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям

Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах

Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України

Ретельно перемішайте. Підготуйте скляні скляні банки (0,5 л). На дно розкладіть горошини перцю та лаврові листи. Потім заповніть ємності шматочками курячого м'яса. Домашня тушонка з курки: бюджетний рецепт м'ясної заготівлі з тривалим терміном придатності Кожну банку накрийте металевою кришкою (не герметично), встановіть на лист і відправте в холодну духовку. Увімкніть температуру 110 градусів, прогрівайте близько 30-40 хвилин. Далі температуру нагрівання слід збільшити до 180 градусів. Готуйте курячу тушонку протягом 2,5 годин.

Гарячі банки герметично закупоріть за допомогою закаточного ключа, переверніть кришками вниз і укутайте теплою ковдрою. Коли тушковане місце повністю охолоне, перемістіть на зберігання в прохолодне місце. Термін придатності м'ясних заготовок – до 8 місяців.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Дізнайтеся також, як приготувати хліб на сковороді. Простий рецепт випічки без яєць та духовки.