Today.ua

Єлизавета II скромно відзначила 95-річчя: стало відомо, де проводить час королева

День народження Єлизавети II затьмарений втратою чоловіка, який підтримував її протягом 73 років. Принц Філіп був найголовнішою людиною для королеви за всі роки її правління. З огляду на те, що день народження Її Величності потрапив на термін національного трауру по герцогу Единбурзькому, ніяких почестей на честь 95-річчя монарха не буде.

В офіційному акаунті королівської сім'ї Великобританії в Інстаграм опублікували фотографію королеви Англії. Єлизавета II зображена усміхненою в бордовому платті-пальто і капелюшку в тон з квітами і пір'ям.

"Сьогодні 95-й день народження королеви. Королева народилася о 14:40 21 квітня 1926 року на вулиці Брутон 17 в Мейфер, Лондон. Вона була першою дитиною герцога і герцогині Йоркських, які пізніше стали королем Георгом VI і королевою Єлизаветою", - йдеться в публікації.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Royal Family (@theroyalfamily)

Також пресслужба Її Величності зазначила, що в цьому році королева залишається в Віндзорському замку на час королівської жалоби в пам'ять про герцога Едінбругского.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон став одним з перших, хто передав монарху найкращі побажання:

"Я завжди дуже захоплювався Її Величністю і її служінням цій країні і Співдружності. Я гордий тим, що є прем'єр-міністром в період її правління".

За деякими повідомленнями, деякі члени королівської сім'ї будуть поруч з Її Величністю в день її народження. Інші ж джерела відзначають, що відсвяткує ювілей Єлизавета II, можна сказати, зовсім одна. Компанію їй складе тільки помічниця і службовці Віндзорського замку.

"Щороку її день народження буде просочений цим сумом", - зазначила Вікторія Ховард, редактор королівського новинного блогу The Crown Chronicles, кажучи про те, що смерть Філіпа назавжди залишить свій відбиток.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Royal Family (@theroyalfamily)

Зазвичай свій квітневий день народження Її Величність проводить без особливих публічних урочистостей, в колі своєї родини. Ось уже другий рік поспіль він проходить з обмеженнями, пов'язаними з пандемією. У 2020 році не було святкових салютів зі зброї, які, на думку королеви, недоречні в розпал пандемії.

Нагадаємо, принци Вільям і Гаррі зробили крок до примирення після похорону дідуся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ