Фальсифікат шоколаду заполонив Україну: як відрізнити підробку від натурального продукту

Автор: Шевченко Лилия

Виробники шоколаду в гонитві за збільшенням прибутку нерідко заощаджують на натуральних інгредієнтах, замінюючи їх дешевими соєвими продуктами та модифікованими жирами. Такий продукт складно назвати шоколадом, це фальсифікат, який завжди безпечний для здоров'я.

Фальсифікат шоколаду заполонив Україну: як відрізнити підробку від натурального продукту - today.ua

На жаль, покупцям часто доводиться стикатися з неякісним шоколадом на магазинах, тому доведеться навчитися самостійно відрізняти натуральний продукт від підробки. У магазині провести всі дослідження, щоб з'ясувати якість шоколаду буде дуже складно. Плитку потрібно звільнити від упаковки, тому простіше принести її додому і дізнатися, чи варто купувати і вживати шоколад цієї марки.

Для початку поламайте плитку шоколаду на шматочки. Ви повинні чути сухий гучний тріск під час розламування. Це говорить про те, що у вас в руках шоколад чудової якості.

Місця зламу у хорошого шоколаду завжди матові, а сама плитка має блискучу глянсову поверхню. Фальсифікат шоколаду заполонив Україну: як відрізнити підробку від натурального продукту Какао-масло швидко тане від температури людського тіла. Якщо покласти шматочок натурального шоколаду на язик, насолода тут же розтане. Якщо в продукті масло какао замінено іншими жирами, то танути він не буде.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Уважно прочитайте написи на етикетці. Якщо зустрічаються орфографічні помилки, це може свідчити, що у вас в руках фальсифікат шоколаду.

Нагадаємо, в Україні хочуть посилити боротьбу із фальсифікацією харчової продукції. Як влада планує боротися з виробниками підробок.

Головне