Виробники шоколаду в гонитві за збільшенням прибутку нерідко заощаджують на натуральних інгредієнтах, замінюючи їх дешевими соєвими продуктами та модифікованими жирами. Такий продукт складно назвати шоколадом, це фальсифікат, який завжди безпечний для здоров'я.
На жаль, покупцям часто доводиться стикатися з неякісним шоколадом на магазинах, тому доведеться навчитися самостійно відрізняти натуральний продукт від підробки. У магазині провести всі дослідження, щоб з'ясувати якість шоколаду буде дуже складно. Плитку потрібно звільнити від упаковки, тому простіше принести її додому і дізнатися, чи варто купувати і вживати шоколад цієї марки.
Для початку поламайте плитку шоколаду на шматочки. Ви повинні чути сухий гучний тріск під час розламування. Це говорить про те, що у вас в руках шоколад чудової якості.
Місця зламу у хорошого шоколаду завжди матові, а сама плитка має блискучу глянсову поверхню.
Уважно прочитайте написи на етикетці. Якщо зустрічаються орфографічні помилки, це може свідчити, що у вас в руках фальсифікат шоколаду.
Нагадаємо, в Україні хочуть посилити боротьбу із фальсифікацією харчової продукції. Як влада планує боротися з виробниками підробок.