На прилавках українських магазинів нерідко зустрічається фальсифікат кави замість натуральних цільних або мелених зерен. Готовий напій дуже сильно відрізняється за смаком і ароматом, але відрізнити натуральну і якісну каву від підробки не так і просто.
Перше, на що слід звернути увагу при виборі кави в магазині, - це термін придатності продукту. Якщо на упаковці не вказана дата обсмажування і термін придатності, то відмовтеся від покупки такої кави. Смачний напій зварити з неї не вийде.
На упаковці з якісною кавою завжди є спеціальний клапан дегазації. Якщо його виявити не вдалося, то краще пошукати іншу каву.
Ідеальне поєднання сортів кави - 80% арабіки, яка відповідає за смак і аромат, і 20% робусти, яка дає міцність і прибирає неприємний кислуватий присмак.
Кава повинна мати приємний і досить інтенсивний аромат, без домішок запаху цвілі, гнили і гіркоти. Все це ознаки низької якості продукту.
Нагадаємо, в Україні вилучили з продажу тони фальсифікованого вершкового масла. Неякісний продукт виробляли десятки відомих марок.