На вулиці – весна, і раціон стає легшим, ніж у зимовий період. Спробуйте приготувати на обід смачний французький суп з черемшею.
Черемша – зелень, яка у багатьох асоціюється з весною. Вона корисна, містить багато вітамінів та мінералів. З нею можна приготувати безліч частування – салати, випічку, сирні закуски і навіть перші страви. Серед останніх – французький суп.
Інгредієнти для французького супу з черемшею
- 150 г черемші;
- цибулина;
- три картоплини;
- 150 мл вершків жирністю 33%;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 3 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- 50 мл білого сухого вина;
- 2 л курячого бульйону
- лавровий лист;
- сіль та спеції за смаком;
- сухарики.
Рецепт
Спочатку потрібно зробити засмажку. Для цього дрібно наріжте цибулю і обсмажте на суміші рослинного і вершкового масел. Протушкуйте її до готовності.
Картопля також потрібно обсмажити окремо від цибулі, потім додати її в сотейник і влити вино. Зваріть курячий бульйон і додайте до нього засмажку.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Черемшу промийте і просушіть, після чого дрібно наріжте. Декілька листочків можна залишити для прикрашання супу. Коли суп буде майже готовим, додайте до нього зелень, лавровий лист і вершки.
Посоліть і поперчіть суп за смаком. Коли він закипить, потрібно зняти його з вогню та вийняти лавровий лист. Можна подавати суп так, а можна перебити його блендером.
У кожну порційну тарілку слід додати сухарики – краще із житнього хліба. Французький суп із черемшею буде смачнішим гарячим. Його можна доповнити смаженим беконом чи тертим сиром.
Нагадаємо, як приготувати суп по-угорськи. Страва виходить більш ситною, але не менш вітамінною – чудова ідея обіду для всієї родини.