Today.ua

Французький суп з черемшею: рецепт легкої весняної страви на обід

На вулиці – весна, і раціон стає легшим, ніж у зимовий період. Спробуйте приготувати на обід смачний французький суп з черемшею.

Черемша – зелень, яка у багатьох асоціюється з весною. Вона корисна, містить багато вітамінів та мінералів. З нею можна приготувати безліч частування – салати, випічку, сирні закуски і навіть перші страви. Серед останніх – французький суп.

Інгредієнти для французького супу з черемшею

Рецепт

Спочатку потрібно зробити засмажку. Для цього дрібно наріжте цибулю і обсмажте на суміші рослинного і вершкового масел. Протушкуйте її до готовності.

Картопля також потрібно обсмажити окремо від цибулі, потім додати її в сотейник і влити вино. Зваріть курячий бульйон і додайте до нього засмажку.

Черемшу промийте і просушіть, після чого дрібно наріжте. Декілька листочків можна залишити для прикрашання супу. Коли суп буде майже готовим, додайте до нього зелень, лавровий лист і вершки.

Посоліть і поперчіть суп за смаком. Коли він закипить, потрібно зняти його з вогню та вийняти лавровий лист. Можна подавати суп так, а можна перебити його блендером.

У кожну порційну тарілку слід додати сухарики – краще із житнього хліба. Французький суп із черемшею буде смачнішим гарячим. Його можна доповнити смаженим беконом чи тертим сиром.

Нагадаємо, як приготувати суп по-угорськи. Страва виходить більш ситною, але не менш вітамінною – чудова ідея обіду для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ