Влітку складно змусити себе з'їсти тарілку гарячого супу. Та й не треба! У спекотний сезон полуниці можна приготувати гаспачо - холодну страву з пікантним смаком. Відомий український ресторатор Володимир Ярославський поділився оригінальним рецептом.
Кулінар наголосив, що всі інгредієнти мають бути прохолодними. Гаспачо з полуницею після приготування слід залишити у холодному місці – відправте його в холодильник. Ярославський при цьому не використовує лід, щоб суп був густим, а не надто рідким.
Вам знадобляться:
- 100 г очищених огірків;
- 250 г помідорів без шкірки;
- 220 г полуниці;
- 70 г болгарського перцю;
- 25 мл оливкової олії;
- 5 г часнику;
- 50 г мякушу білого хліба;
- сіль за смаком.
Для початку потрібно почистити томати, огірки та перець. Помідори залийте окропом і залиште на півхвилинки. Тоді шкірка буде легко зніматися. Наріжте овочі крупно.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Тепер треба почистити полуницю, додати до неї сіль, часник, м'якуш і оливкову олію. Добре збийте всі інгредієнти блендером. Готово!
"Можна використовувати запечений часник або конфі - томлений у рослинному маслі протягом 1,5 години при температурі 90-95℃. До гаспачо люблю ще додавати копчену паприку для пікантної нотки і винний або яблучний оцет (приблизно 12 г на цю порцію)", – зазначив кухар.
Подивитися цю публікацію в InstagramПри подачі полийте гаспачо оливковою олією. Оптимально додати хрусткий жорсткий і гарнір: нарізані кубиками огірок та полуницю, политі олією.
Як варіант - можна додати трохи кокосового цукру. Це посилить контраст між солоним та солодким.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Гаспачо з полуницею прикрасьте мікрогрином або базиліком. Він напрочуд смачний зі шматочком свіжоспеченого хліба.
Нагадаємо, як приготувати справжнє українське забарвлення: секрет дивовижного смаку – в оригінальній заправці.