Today.ua

Гаспачо з полуницею: рецепт смачного холодного супу від Володимира Ярославського

Влітку складно змусити себе з'їсти тарілку гарячого супу. Та й не треба! У спекотний сезон полуниці можна приготувати гаспачо - холодну страву з пікантним смаком. Відомий український ресторатор Володимир Ярославський поділився оригінальним рецептом.

Кулінар наголосив, що всі інгредієнти мають бути прохолодними. Гаспачо з полуницею після приготування слід залишити у холодному місці – відправте його в холодильник. Ярославський при цьому не використовує лід, щоб суп був густим, а не надто рідким.

Вам знадобляться:

Для початку потрібно почистити томати, огірки та перець. Помідори залийте окропом і залиште на півхвилинки. Тоді шкірка буде легко зніматися. Наріжте овочі крупно.

Тепер треба почистити полуницю, додати до неї сіль, часник, м'якуш і оливкову олію. Добре збийте всі інгредієнти блендером. Готово!

"Можна використовувати запечений часник або конфі - томлений у рослинному маслі протягом 1,5 години при температурі 90-95℃. До гаспачо люблю ще додавати копчену паприку для пікантної нотки і винний або яблучний оцет (приблизно 12 г на цю порцію)", – зазначив кухар.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

При подачі полийте гаспачо оливковою олією. Оптимально додати хрусткий жорсткий і гарнір: нарізані кубиками огірок та полуницю, политі олією.

Як варіант - можна додати трохи кокосового цукру. Це посилить контраст між солоним та солодким.

Гаспачо з полуницею прикрасьте мікрогрином або базиліком. Він напрочуд смачний зі шматочком свіжоспеченого хліба.

Нагадаємо, як приготувати справжнє українське забарвлення: секрет дивовижного смаку – в оригінальній заправці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ