Today.ua

Голубці з молодої капусти: рецепт смачної і легкої страви на обід або вечерю

Голубці з молодої капусти готувати дуже просто. Всього за півгодини ви зможете накрутити цілу каструлю соковитих і ароматних голубців. Така страва стане відмінною заміною екзотичним суші, якщо до вас прийшли гості.

Голубці з молодої капусти

Інгредієнти:

Для соусу:

Спосіб приготування:

Помідори очистіть від шкірки і наріжте кубиками, дрібно поріжте цибулю і перець, моркву натріть на тертці. Часник пропустіть через прес. У глибокій сковороді обсмажте на олії часник з цибулею, всипте моркву і перець. Через 10 хвилин додайте до овочів томати, тушкуйте 30 хвилин на слабкому вогні, в кінці всипте базилік.

Рис зваріть до напівготовності, змішайте з пропущеними через м'ясорубку м'ясом, цибулею і зеленню. Приправте за смаком сіллю і меленим перцем.

Качан капусти проваріть 5 хвилин в киплячій воді, розберіть на листя. Загорніть в кожен капустяний лист по 2 ст. л. рисово-м'ясного фаршу, укладіть у велику каструлю. Залийте голубці томатно-овочевим соусом, варіть 20-25 хвилин на слабкому вогні.

Смачного!

Приготуйте також найсмачнішу кабачкову ікру, яку також можна заготовити на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ